Goran Čerkez

Federacija inzistira da BiH napravi covid putovnice

Čerkez je poručio da nema potrebe sumnjati ni u jedno cjepivo i da je sada krajnje vrijeme da se svi građani cijepe.
Vijesti / Flash | 31. 08. 2021. u 14:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federacija Bosne i Hercegovine inzistira da BiH napravi covid putovnice ili dokumentaciju i pozvali smo sve županijske vlade da počnu izdavati tu dokumentaciju s kojom se može putovati u inozemstvo, kazao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

To je kazao nakon nakon sastanka organiziranog s ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u vezi s epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa i imunizacijom stanovništva FBiH.

Međutim, Čerkez je naglasio da za tu inicijativu nemaju suglasnost iz Republike Srpske.

Podsjetio je da su prije nekoliko dana donijeli mjeru da se punktovi za cijepljenje organiziraju na razini općina, da radno vrijeme bude produženo do 20 sati te naglasio da su započeli proces imunizacije u gospodarskim subjektima.

''Potrebno je da se i javni emiteri pridruže kampanji imunizacije. Ovo je društveni problem i moramo biti dio Europe'' - naglasio je.

Čerkez je poručio da nema potrebe sumnjati ni u jedno cjepivo i da je sada krajnje vrijeme da se svi građani cijepe.

''Ovo nisu restriktivne mjere, već vraćanje u normalan život. Virus je vrlo zarazan i imat ćemo veliki broj ljudi u bolnicama, zbog čega je potrebno da se svi cijepe'' - zaključio je Čerkez.

Na sastanak su bili pozvano zamjenici premijera FBiH, federalni ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, premijeri i ministri zdravstva deset županija te direktori županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close