Nema imenovanja

Federacija i dalje bez vodstva - ponovno odgođena sjednica Doma naroda

Vijesti / Flash | 21. 01. 2015. u 13:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas je odlučio da se održavanje nastavka konstituirajuće sjednice Doma, koja je prekinuta 15. siječnja, prolongira za sljedeći tjedan, jer nisu stečeni uvjeti, rekla je predsjedavajuća Doma Lidija Bradara.

Tako je odlučeno nakon što je Domu, kako kaže, potvrđeno da postoje najave o intenzivnom dogovaranju o prijedlogu kandidata iz reda srpskog naroda za izbor potpredsjednika Federacije BiH i za izbor potpredsjedavajućeg Doma.

''Imamo saznanja da bi tijekom vikenda moglo doći do dogovora'', kazala je Bradara.

S odgađanjem nastavka sjednice, koji se trebao održati sutra, članovi Kolegija su, ističe Bradara, svjesni da ničim neće ugroziti stanovnike Federacije BiH koji su ovisni o proračunu.

Naime, novoizabranim izaslanicima u Domu naroda Parlamenta FBiH u nastavku konstituirajuće sjednice ostalo je da razmatraju Prijedlog odluke o privremenom financiranju Federacije BiH za razdoblje siječanj - ožujak 2015. godine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunia u Federaciji BiH.

Odluka, koju je već potvrdio Zastupnički dom Parlamenta FBiH, se donosi radi sprečavanja zastoja financijskih tokova u FBiH u okolnostima kad federalni proračun za narednu godinu ne može biti donesen do 31. prosinca tekuće godine.

''Bez obzira na to da li će se ili neće pojaviti kandidat iz reda srpskog naroda za potpredsjednika FBiH i potpredsjedavajućeg Doma, obavezali smo se da ćemo u zakonskom roku prije kraja januara razmatrati i usvojiti odluku o prijevremenom financiranju i zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u Federaciji BiH'', kazao je šef Kluba izaslanika srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Slaviša Šućur.

Kopirati
Drag cursor here to close