Dom naroda

Federacija dobila Zakon o infrastrukturi prostornih podataka

Infrastruktura prostornih podataka definirana je kao skup tehnologija, mjera, normi, usluga, ljudskih kapaciteta i ostalih čimbenika koji omogućavaju djelotvorno objedinjavanje, upravljanje, održavanje i dijeljenje prostornih podataka za koje u Feder
Vijesti / Flash | 28. 06. 2021. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH  danas je, pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, nastavio 11. redovitu  sjednicu koja je s radom započela 27. svibnja.  U nastavku zasjedanja izaslanici su usvojili Zakon o infrastrukturi prostornih podataka.

Zakonom se uređuju pravila za osnivanje, održavanje i razvoj infrastrukture prostornih podataka Federacije BiH. Infrastruktura prostornih podataka definirana je kao skup tehnologija, mjera, normi, usluga, ljudskih kapaciteta i ostalih čimbenika koji omogućavaju djelotvorno objedinjavanje, upravljanje, održavanje i dijeljenje prostornih podataka za koje u Federaciji BiH postoje 104 izvora te 54 subjekta koja rade na njihovu prikupljanju.

Kako je naglasio Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove, zakon je u potpunosti usklađen s direktivama Europske unije. 

Potporu izaslanika dobio je i Nacrt zakona o zastupanju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju dok je potpora Zakonu o Razvojnoj banci Federacije BiH, također u formi nacrta, izostala.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u današnjem nastavku zasjedanja usvojio je i Prijedlog odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva financija, Porezne uprave Federacije BiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi.

Usvojene su i i odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o financiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realiziranje Projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede, te o prihvatanju zaduženja po ugovoru između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju 3. dijela Projekta Javnog prijevoza Sarajevo.

Izaslanici su primili k znanju dvije  odluke koje se tiču  propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode  te za naftne derivate, priopćeno je iz ove institucije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close