Vratio 5.000 vlasniku

Federacija dala stipendiju kćerki poštenog čovjeka

''Meni je otac rekao da nikada ne uzimam novac koji nisam zaradio, ma u kakvoj situaciji bio, i ja tome učim i moju djecu, kazao je'', Zećiri.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2020. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, sa suradnicima, primila je danas u posjetu Sulejmana Zećirija iz Hadžića, više puta ranjavanog razvojačenog branitelja Armije RBiH, oca osmero djece, koji je prošlog tjedna pronašao novčanik sa 5.000 KM, i pošteno ga vratio njegovom vlasniku.

Zajedno za Zećirijem susretu sa potpredsjednicom Mahmutbegović prisustvovala je i njegova kćerka Mirsada, učenica prvog razreda Tekstilne škole.

Želeći javno izraziti priznanje Sulejmanu Zećiriju koji je, uprkos teškoj obiteljskoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, potpredsjednica Mahmutbegović je odlučila dodijelit jednogodišnju stipendiju njegovoj kćerki za školovanje.

  / Federacija dala stipendiju kćerki poštenog čovjeka

''Želimo podržati Vaše poštenje i Vašu borbu za obitelj. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed'', kazala je, uz ostalo, Mahmutbegović tijekom susreta, interesirajući se za uvjete u kojima živi inače 13-člana obitelj Zećiri.

Sulejman Zećiri, bivši branitelj 109. i 145. pukovnije Prvog korpusa Armije RBiH, koji je rat proveo na Treskavici i drugim bosanskohercegovačkim ratištima, gdje je ukupno tri puta ranjen, kazao je da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati njegovom vlasniku.

Štaviše, odbio je namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pošteni pronalazak.

  / Federacija dala stipendiju kćerki poštenog čovjeka

''Meni je otac rekao da nikada ne uzimam novac koji nisam zaradio, ma u kakvoj situaciji bio, i ja tome učim i moju djecu, kazao je'', Zećiri.

Zećiri je bez zaposlenja, ali uspijeva da izdržava svoju obitelj baveći se poljoprivredom, a tijekom ljeta radi i u šumi.

Najveća mu je želja da odškoluje djecu i da dočeka da njegovi sinovi dobiju zaposlenje, što mu je ranije obećavano.

Uputio je izraze zahvalnosti potpredsjednici Mahmutbegović, dodavši da mu mnogo znači što je njegova gesta prepoznata i kod nositelja najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove kćerke, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close