VIDEO

FBI objavio snimku istrage o ubojstvu 12 ljudi u američkoj mornaričkoj bazi

Vijesti / Flash | 25. 09. 2013. u 22:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FBi je objavio snimku iz istrage o masovnom ubojstvu u američkoj mornaričkoj bazi Navy Yard u Washingtonu. Bivši rezervist Aaron Alexis u prošli je ponedjeljak upao u bazu i pobio 12 ljudi. Ubijen je u akciji specijalaca.

Na policijskim fotografijama, neke od kojih su skinute sa sigurnosnih kamera, snimljen je kako s puškom traži žrtve, a prezentirane su i slike s očevida u bazi.

Nema naznaka da je 34-godišnji Alexis želio ubiti neku specifičnu osobu u napadu 16. rujna u mornaričkom kompleksu u jugoistočnom dijelu Washingtona, rekla je pomoćnica direktora FBI-ja za područje Washingtona Valerie Parlave.

"Otkrili smo relevantne informacije u njegovim elektroničkim komunikacijama koje upućuju na Alexisovo sumanuto vjerovanje da ga je tijekom tri mjeseca netko kontrolirao elektromagnetskim valovima vrlo niskih frekvencija", rekla je Parlave na konferenciji za novinare.

Snimka nadzornih kamera koju je objavio FBI prikazuje Alexisa kako je ušao u zgradu Zapovjedništva mornaričkih sustava noseći ruksak, te kako odjeven u crnu odjeću prolazi hodnicima ciljajući u ljude.

Alexis, vojni veteran i ugovorni suradnik mornarice, upao je 16. rujna u mornarički kompleks u Washingtonu i počeo nasumično pucati pri čemu je ubio dvanaest osoba prije nego je i sam smrtno stradao u okršaju s policijom

Alexis je ubijen u jednom od nekoliko vatrenih okršaja s policijom u kompleksu koji se nalazi samo nekoliko kilometara od Bijele kuće i Kapitola. Riječ je o jednom od pet takvih zapovjedništava u kojem civili, vojno osoblje i ugovorni suradnici grade, kupuju i održavaju bojne brodove i podmornice. U sjedištu je zaposleno oko 3000 ljudi.

Napadač je bio naoružan vojnom automatskom puškom AR-15, još jednom poluautomatskom puškom, te pištoljem.

Alexis je imao legitiman pristup bazi i ušao je koristeći se valjanim propusnicama, objavio je FBI.

Baza u Washingtonu najstarije je vojno postrojenje američke mornarice. U tom bivšem brodogradilištu smješteno je Zapovjedništvo mornaričkih sustava, pomorski muzej i ostale službe.

Kopirati
Drag cursor here to close