Istraga

FBI nema temelja za optužnicu protiv Clinton zbog neopreznog korištenja privatnog e-maila

Vijesti / Flash | 05. 07. 2016. u 16:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FBI će predložiti američkom državnom odvjetništvu da ne podiže optužnicu protiv Hillary Clinton nakon jednogodišnje istrage o korištenju prvatnog e-maila dok je bila državna tajnica, izjavio je direktor FBI-a James Comey.

Istraga je pokazala da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke, rekao je Comey, piše Hina.

No, FBI je zaključio da "nijedan razuman tužitelj" ne bi podigao optužnicu protiv Clinton, demokratske kandidatkinje na skorim predsjedničkim izborima u SAD-u.

"Iako konačnu odluku donosi državno odvjetništvo, naše je stajalište da u ovom slučaju nema temelja za podizanje optužnice", rekao je Corney na konferenciji za novinare u Washingtonu.

FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Istraga je mjesecima opterećivala njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

Kada se proteklih dana otkrilo da se američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch sastala s Billom Clintonom, bivšim predsjednikom i suprugom Hillary Clinton, republikanci su zatražili ostavku pravosudne dužnosnice.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i da ga je vjerojatno isplanirala Hillary Clinton.

Kopirati
Drag cursor here to close