Javno mnijenje

Favoriti za Predsjedništvo BiH Čović i Radončić

Vijesti / Flash | 20. 03. 2014. u 17:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ''zapadnom dijelu'' grada Mostara Agencija za političko komuniciranje Polis, uradila je ispitivanje javnog mnijenja na uzorku od 1000 ispitanika.

Građanima je postavljeno samo jedno pitanje bez ponuđenih odgovora. Pitanje je glasilo: „Tko bi po vašem mišljenju trebao da uđe u Predsjedništvo BiH iz reda Hrvatskog naroda“?

Anketari su zapazili da su mnogi ispitanici bili uzrujani pitanjem i imali su potrebu da nadugo i naširoko elaboriraju o istom. Najčešće, jer su siti kompletne garniture aktuelnih političara iz reda hrvatskog naroda, neki jer ih već dva mandata zaredom predstavlja čovjek koji nije „pravi“ Hrvat, a neki jer nema žena u politici.

Oni koji su se izjasnili za Komšića, upozoreni su da nakon dva mandata Komšić ne može ponovo da se kandidira na tu dužnost, ali su inzistirali da njegovo ime bude upisano.

Rezultati ispitivanja su sljedeći:

Dragan Čović – 249 ispitanika
Nitko poznat, neko mlad ili žena – 194 ispitanika
Martin Raguž – 175 ispitanika
Željko Komšić – 134 ispitanika
Borjana Krišto – 97 ispitanika
Božo Ljubić – 96 ispitanika

Preostalih 45 ispitanika opredjelili su se za: Živka Budimira, Slavu Kukića, Milu Lasića, Ninu Raspudića, Vjekoslava Bevandu, Krešimira Zubaka, Dervu Sejdića, Jakova Fincija i druge.

Prema rezultatima istraživanja istoimene agencije, tko bi po njihovom mišljenju trebao predstavljati Bošnjake u Predsjedništvu BiH, njih 164 od tisuću ispitanih bi voljelo vidjeti predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića, dok je drugo mjesto po broju glasova u anketi zauzeo odgovor “nitko poznat ili žena” (147 ispitanika).

U tijesnoj utrci je i aktualni član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sa 133 glasa, a slijede Sefer Halilović (109 ispitanika), ratni zapovjednik 41. motorizovane Viteške brigade Semir Drljević Lovac (88 ispitanika), Denis Bećirović (56 ispitanika) i Besim Spahić (45 ispitanika).

Kopirati
Drag cursor here to close