Od 1.870 maraka

Fahrudin Solak neće dobiti pomoć od države

Ranije je Đapo za medije izjavila kako je ovaj zahtjev nemoralan i nekorektan, jer Solak, iako ne radi, prima puni iznos plaće koja nije mala.
Vijesti / Flash | 28. 08. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija za administrativna pitanja Vlade Federacije BiH jutros jednoglasno odbila zahtjev Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) da mu se odobri jednokratna novčana pomoć za težu ozljedu koju je zadobio u travnju prilikom pada s motocikla u Konjicu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Infomaciju je potvrdila Edita Đapo (SBB), Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, koja je i članica ove komisije.

Podsjetimo, Solak je uputio molbu da mu se odobri jednokratna novčana, točnije tražio je isplatu pomoći u visine dvije prosječne plaće, odnosno 1.870 maraka.

Solak je ovaj zahtjev 3. srpnja uputio Federalnoj upravi civilne zaštite.

"Molim vas da mi u skladu sa članom 5. uredbe o naknadama koje nemaju karakter plaća ("Službene novine Federacije BiH broj 63/10, 22/11, 66/11) izvršite isplatu jednokratne novčane pomoći za težu povredu, na osnovu priložene dokumentacije", navedeno je u Solakovom zahtjevu.

Ranije je Đapo za medije izjavila kako je ovaj zahtjev nemoralan i nekorektan. Posebno zbog činjenice da ovaj novac traži u vrijeme kada mnogi građani Bosne i Hercegovine ostaju bez posla zbog pandemije koronavirusa. Osim toga, nemoralno je jer Solak, iako ne radi, prima puni iznos plaće koja nije mala.

Osim toga, kako je naglasila, iz dokumentacije koju su članovi Komisije dobili ne može se vidjeti je li Solak ozljede zadobio na službenom putu ili na nekom privatnom putovanju. Nejasno je i čiji je motor, njegov ili državni.

Valja podsjetiti da je Solak jedan od glavnih aktera afere "Respiratori".

Kopirati
Drag cursor here to close