Apel na lidere

Europski pokret u BiH pozvao na okončanje procesa formiranja vlasti u FBiH

Vijesti / Flash | 08. 03. 2015. u 11:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski pokret u Bosni i Hercegovini BiH, kao nevladina organizacija angažirana u procesu EU integracija BiH, pozvao je i apelirao na lidere i stranke, koje vode pregovore o formiranju vlasti u Federaciji BiH, da okončaju proces uspostave vlasti.

''Kompromisno rješenje svakog problema, u ovom slučaju iznalaženje zadovoljavajućeg rješenja oko formiranja vlasti u Federaciji BiH, nije politički poraz, nego jasan pokazatelj političke, diplomatske i ljudske civilizacije i kulture, koji su u ovom trenutku neophodno potrebni bh društvu'', smatraju u Europskom pokretu u BiH.

Istaknuli su da se kompromisno rješenje može postići samo uz očuvanje i poštivanje Ustava, izborne volje birača, interesa konstitutivnih naroda, kao i građanki i građana naše BiH, posebno onih koji su u manjini u Federaciji, ali i u Republici Srpskoj ili Brčko distriktu.

Ocijenili su da se bh. društvo nalazi u kritičnom i u prelomnom trenutku, koji mogu biti odrednica da li će bh. društvena zajednica u procesu EU integracija, ali i svim drugim vitalno održivim društvenim tokovima, napredovati ili nazadovati do granica održivosti.

Kopirati
Drag cursor here to close