Provođenje reformi

Europski pokret: Dobivanje statusa kandidata tijekom 2017. treba biti prioritet

Vijesti / Flash | 15. 11. 2016. u 12:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobivanje statusa kandidata, rješavanje predmeta po presudi Sejdić-Finci, kao i dalji nastavak reformske agende tijekom 2017. godine trebaju biti prioritet domaće politike i liderima stranaka , stav je Europskog pokreta (EP) u BiH.

To su bile neke od tema današnjeg razgovora u Sarajevu predsjednika Europskog pokreta u BiH Predraga Praštala i veleposlanika Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa.

Praštalo se, u ime građana BiH, zahvalio narodu Grčke i političkoj podršci koju je ova zemlja usprkos ekonomskoj krizi i teškoj situaciji pružala i pruža Bosni i Hercegovini na putu obnove i razvoja društva, ali posebno u procesu EU integracija, općeno je iz Europskog pokreta u BiH.

Predsjednik EP-a je također istaknuo da naša zemlja nema alternativu europskom putu te je podvukao neophodnost što skorijeg pristupanja svih država regije u EU.

U priopćenju se navodi da se veleposlanik Iliopoulos zahvalio Praštalu na posjeti i riječima zahvalnosti, slažući se s njegovom konstatacijom da bh. društvo najbolju šansu za dalji razvoj ima upravo u EU, koja će kao i do sada nastaviti podržavati našu zemlju u procesu EU integracija.

''Grčki veleposlanik je pohvalio angažman Europskog pokreta u procesu europeizacije bh. društva i prihvatio nastavak suradnje veleposlanstva i ove nevladine organizacije. Veleposlanik Iliopoulos je istaknuo da će njegova zemlja nastaviti biti dobar odvjetnik i lobist za BiH unutar EU institucija, kao i do sada'', navodi se u priopćenju Europskog pokreta u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close