19. veljače

Europska unija pozdravila održavanje novih izbora u Stocu

Vijesti / Flash | 09. 02. 2017. u 14:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozdravljamo održavanje izbora u Stocu koje je zakazano za nedjelju, 19. veljače'', ističe se u priopćenju Izaslanstva Europske unije i Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH.

''Tijekom glasovanja u Stocu 2. listopada su se dogodili ozbiljni problemi, te pozivamo Središnje izborno povjerenstvo kao i Općinsko izborno povjerenstvo da osiguraju integritet izbornog procesa, u skladu sa najvišim standardima.

Izbore će pratiti značajan broj domaćih i međunarodnih posmatrača. Stoga, nadamo se da će svi građani sudjelovati u izbornom procesu, kako bi se osigurala njihova zastupljenost na općinskoj razini'', stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo BiH je 5. veljače na hitnoj sjednici donijelo Odluku o raspisivanju i održavanju ponovnih izbora u Osnovnoj izbornoj jedinici Stolac.

Izbori u ovoj općini bit će održani u nedjelju, 19. veljače.

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić je istaknula da je javnost u BiH dugo čekala na ovu odluku, ali su se prvo morale otkloniti, kako je kazala, brojne tehničke i pravne odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close