Pomoć

EUFOR upoznat s opasnostima Vitezita

Trischak je prioritetnim naveo održavanje sigurnosti na lokaciji i uklanjanje ili uništavanje kemikalija kako bi se smanjila eventualna opasnost za stanovništvo.
Vijesti / Flash | 14. 11. 2019. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EUFOR / EUFOR u Vitezitu

Zapovjednik EUFOR-a, general-bojnik Reinhard Trischak posjetio je u četvrtak tvornicu eksploziva "Vitezit" u Vitezu zajedno s predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i nadležnih ministarstava na razini BiH i Federacije BiH.

"Svrha mog posjeta je da iz prve ruke vidim situaciju u tvornici, posjetim skladište opasnih materija i vidim razinu sigurnosti u skladištima kako bih mogao precizno procijeniti opasnost za sigurno i stabilno ozračje", kazao je Trischak, priopćio je Ured za odnose s javnošću Glavnog zapovjedništva EUFOR-a BiH.

Sadašnja stečajna upraviteljica tvornice Behrija Huseinbegović i zamjenik ravnatelja Federalne direkcije za namjensku industriju Enver Mujezinović upoznali su general-bojnika Trischaka sa svojom zabrinutošću i razmatranjima za najbolji način rješavanja mogućih sigurnosnih problema u pogledu skladištenja i čuvanja opasnih materija.

Trischak je prioritetnim naveo održavanje sigurnosti na lokaciji i uklanjanje ili uništavanje kemikalija kako bi se smanjila eventualna opasnost za stanovništvo.

Predstavnici UNDP-a i Ministarstva sigurnosti zajedno s Trischakom stekli su uvid u trenutačnu situaciju i oni će s čelnicima BiH i međunarodne zajednice raditi na podizanju svijesti o opasnostima koje se mogu pojaviti ako se s tim opasnim materijama ne postupa pravilno.

"Iako je pokretanje stečajnog postupka tvornice prouzročilo mnoge probleme za sve, zapovjednik EUFOR-a je uočio spremnost nadležnih u tvornici na suradnju s EUFOR-om u iznalaženju najboljeg i najsigurnijeg rješenja za skladištenje i uništavanje zaliha opasnih materija", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close