Migranti

EUFOR će pomoći BiH s migrantima  

General-major Anton Waldner naglasio je da EUFOR prepoznaje ključnu ulogu Službe za poslove sa strancima u osiguranju sigurnog okruženja u BiH.
Vijesti / Flash | 27. 02. 2018. u 13:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik mirovnih snaga EUFOR-a u BiH generalbojnik Anton Waldner posjetio je danas sjedište Službe za poslove sa strancima i tom prilikom održao sastanak s rukovodstvom Službe o aktuelnom stanju i pitanjima koja su u njezinoj nadležnosti, s posebnim naglaskom na  probleme povećanog broja ilegalnih migranata u BiH.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je zapovjednika EUFOR-a  s radom Službe, nadležnostima, organizacijskom strukturom i ulogom koju ona ima u sigurnosnom sustavu BiH, kao i s  trenutnom situacijom višestrukog povećanja ilegalnih migranata u BiH, jer se broj migranata u prethodnoj godini drastično povećao, a taj trend se nastavio se i u 2018. godini.

Generalbojnik Anton Waldner naglasio je da EUFOR  prepoznaje ključnu ulogu Službe za poslove sa strancima u osiguranju sigurnog okruženja  u BiH.

''Ja, kao zapovjednik EUFORA,  uvjeren sam da će naša suradnja biti uspješna i  ističem da je EUFOR spreman podržati Službu za poslove sa strancima u skladu s našim mandatom kako bi pomogli institucijama BiH u održavanju sigurnog okruženja u BiH'', izjavio je Waldner.

Naglasio je da će se potpisivanjem memoranduma o razumijevanju, uspostaviti još bolja saradnja između Službe i EUFOR-a, s obzirom da se obje organizacije bave pitanjem sigurnosti.

Ujić je naglasio da i pored otežanih okolnosti, zajedničkim djelovanjem i svakodnevnom saradnjom nadležnih institucija Služba uspješno kontrolira trend dodatnog povećanja ilegalnih ulazaka i sprječava pojava migrantske krize u BiH, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.  

Kopirati
Drag cursor here to close