Aktualni načelnik

EU izgradila most, a načelnik ga nazvao po sebi

Vijesti / Flash | 23. 09. 2016. u 06:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Evropska unija izgradila je most preko Krivaje, a načelnik Olova Đemal Memagić odlučio je da ga nazove po sebi.

Đemal Memagić je i most i načelnik. Načelnik za primjer, izvijestili su prije godinu mediji skloni prepisivanju općinskih i stranačkih priopćenja, piše Žurnal.ba.

I baš tada, dok se društvenim mrežama širila informacija kako Memagić volontira u načelničkoj fotelji, Općinsko vijeće Olovo izglasalo je odluku u kojoj piše: "most na rijeci Krivaji u mjestu Crni potok nosi naziv - MOST ĐEMAL MEMAGIĆ".

 

Načelniku Memagić je opovrgnuo da je on tražio da se most nazove po njemu, ali da je dao svoju suglasnost povodom prijedloga MZ Milankovići upućenog Općinskom vijeću.

"Uz moje posredovanje i predan rad u lokalnoj zajednici ljudi su donijeli tu odluku. Dok sam živ neće biti postavljena ta tabla s mojim imenom. Mislim da je sve ovo predizborna kampanja opozicije", pojasnio je Memagić.

Odluka o davanju naziva mostu, objavljena je u Službenom glasniku Općine Olovo, a općinski službenici zaduženi su da "u razumnom roku nabave i postave odgovarajuću ploču sa nazivom mosta". Razumni rok još nije istekao, tako da ćete, ukoliko sada krenete prema MZ Milankovići, preći preko mosta na Krivaji, ali nećete znati da prelazite preko „Đemala Memagića“.

No, saznat ćete neke druge bitne detalje. Rekonstrukciju mosta nazvanog po načelniku financirala je Europska unija.

"Rekonstrukcija mosta preko rijeke Krivaje MZ Milankovići Olovo. EU program za oporavak od poplava implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP) u suradnji sa Fondom UN-a za djecu (UNICEF) i Međunarodnom organizacijom za migracije", piše na ploči postavljenoj pored ''Mosta Đemal Memagić“.

Da pojednostavimo, prvo je nabujala Krivaja odnijela most, onda je Europska unija donijela novac i most, pa je na kraju Općinskom vijeću samo preostalo da donese odluku i most nazove po načelniku. Aktualnom. Živom i zdravom. Još najmanje dva-tri mandata.

Kopirati
Drag cursor here to close