Optužbe

Erdoganov sin pod istragom zbog pranja novca u Italiji

Vijesti / Flash | 18. 02. 2016. u 11:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijansko tužiteljstvo provodi istragu o pranju novca protiv Bilala Erdogana, sina turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, zbog optužbi da je prokrijumčario velike količine novca u Italiju, rekao je danas neimenovani sudski izvor za AFP.

Istraga o Erdoganovom sinu pokrenuta je nakon što je turski biznismen i politički protivnik Erdogana, koji se nalazi u izgnanstvu, Murat Hakan Uzan tražio od talijanskih dužnosnika da istraže navodnu "operaciju za bijeg" iz Turske u Italiju.

Uzan je naveo da je Bilal sletio u Italiju s velikom količinom novca i timom naoružanih tjelohranitelja kojima je uskraćen ulazak prije nego što su im ubrzo dodijeljene turske diplomatske putovnice, prenosi Tanjug pisanje talijanskih medija.

Erdoganov sin preselio se u Bolognu u kolovozu prošle godine kako bi završio svoje doktorske studije, ali su ga antivladine stranke optužile da je pobjegao iz Turske zbog umiješanosti u skandal o korupciji.

Bilal (35), koji živi na sjeveru Italije sa svojom ženom i dvoje djece, rekao je kako je samo završavao svoje doktorske studije o međunarodnim odnosima u Školi naprednih međunarodnih studija na Sveučilištu John Hopkins.

Kopirati
Drag cursor here to close