Korist za obje zemlje

Erdogan i Putin: Turska i Rusija ulaze u drugačiju fazu međusobnih odnosa

Vijesti / Flash | 09. 08. 2016. u 13:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan prilikom posjeti Rusiji izjavio je kako vjeruje da će dvije zemlje ovim, ali i koracima koje će napraviti u budućnosti ući u posve drugačiju fazu u odnosima, javlja Agencija Anadolija.

Erdogan se danas u St. Petersburgu sastao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, prvi put nakon obaranja ruskog aviona u studenom prošle godine.

"Vjerujem da ćemo ovim ali i koracima koje ćemo napraviti u budućnosti ući u jedan puno drugačiji proces, drugačiju fazu u odnosima. Vaš poziv odmah nakon pokušaja državnog udara 15. srpnja usrećio je kako naše izaslanstvo, tako i naš narod", poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je tijekom sastanka s Putinom izjavio je kako regija ima politička očekivanja od Turske i Rusije.

"Regija ima politička očekivanja od nas. Vjerujem da će naše solidariziranje pomoći u rješavanju regionalnih pitanja", izjavio je Erdogan.

“Vaš dolazak u Rusiju i pored teške situacije u unutarnjoj politici Turske pokazatelj je želje obje zemlje za normalizaciju odnosa. To će biti u korist naroda obje zemlje”, rekao je Putin.

U vezi sa pokušajem državnog udara u Turskoj od strane terorističke organizacije FETO, Putin je kazao da je "principijelni stav Rusije da je protiv svake aktivnosti koja se protivi ustavu'' te da ''vjeruje da će turski narod pod vašim vodstvom uspjeti prevazići ovaj problem".

Ruski predsjednik je istaknuo kako će danas biti održan bilateralni, kao i međudelegacijski sastanak, na kojima će biti govora o ekonomskim i trgovinskim odnosima dvije zemlje, kao i o zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Kopirati
Drag cursor here to close