Podjele neće uspjeti

Erdogan: Bošnjaci, Turci i Kurdi - svi smo jedno!

Vijesti / Flash | 25. 03. 2016. u 21:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak u Yozgatu, gradu u središnjoj Turskoj, kako ni terorizam niti bilo koja druga prijetnja neće narušiti jedinstvo ljudi u toj zemlji, javlja Anadolija.

"Ni paralelne strukture, ni separatisti ni terorizam, neće narušiti naše jedinstvo", poručio je Erdogan. Turski predsjednik je kazao kako će svi oni koji idu pogrešnim putem prije ili kasnije uvidjeti koliko griješe i shvatiti da se "mi ne pokoravamo nikome osim Bogu, i to je jednostavno tako.

"Podsjećajući na sve pripadnike snaga sigurnosti koji su dali svoje živote u borbi protiv terorizma Erdogan je citirao odlomak iz Kur'ana, Božije objave muslimanima: ''I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: 'Mrtvi su!' Ne, oni su živi, ali vi to ne znate'''. Erdogan je podsjetio da će "u tom svjetlu imena svih šehida ostati zlatnim slovima upisana u povijest jer su oni simboli jedne časne borbe."

"Mi smo jedan narod. Nas 79 milijuna. I Turci i Kurdi i Lazi i Čerkezi i Bošnjaci. Svi smo jedno. Oni koji nas žele podijeliti neće uspjeti u svojim nakanama", poručio je Erdogan.

Podsjećajući da je Turska jednog od napadača u Bruxellesu uhitila u Gaziantepu 2015. godine kao stranog militanta i deportirala ga Belgiji, Erdogan je rekao da je terorizam problem cijelog svijeta. "U Gaziantepu smo uhvatili tu osobu i deportirali je. Gospoda su pustila terorista na slobodu i sad plaćaju ceh.

Terorizam nije problem samo određenih zemalja, to je problem cijelog svijeta i nadam se da će svi to shvatiti", rekao je Erdogan.

Kopirati
Drag cursor here to close