Messer poslao pismo

Bolnice i centri pretjerali - enormno povećanje potrošnje kisika u FBiH

Trenutna potrošnja kisika, kažu iz Messera je iznad njihovih proizvodnih kapaciteta, i prinuđeni su ga uvoziti s drugih lokacija i po znatno većim cjenama.
Vijesti / Flash | 23. 11. 2020. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Messer, koja kisikom opskrbljuje bolnice u Federaciji, poslala je pismo Kliničkim centrima, Kantonalnim bolnicama, Domovima zdravlja i kriznim stožerima, govoreći kako im je trenutno otežana opskrba kisikom.

Provjeravajući istinitost pisma, objavljenog u medijima, iz Messera su za naš portal potvrdili da su poslali pismo centrima, bolnicama i stožerima.

Kako su napisali u pismu, zbog enormnog povećanja potrošnje kisika u BiH izazvanog pandemijom, proizvodnja i nabavka kisika doseže kritičnu točku.

Trenutna potrošnja kisika, kažu iz Messera je iznad njihovih proizvodnih kapaciteta, i prinuđeni su ga uvoziti s drugih lokacija i po znatno većim cjenama.

''S obzirom da je u ovom trenutku najbližia lokacija za nabavku kisika u Zagrebu, potrebno nam je najmanj 48 sati od momenta kada pošaljemo svoje cisterne po kisik do momenta kada je kisik spreman za isporuku sa našeg skladišta u Sarajevu. Kompanija Messer vrši danonoćne napore da održi sistem ''nabavka-isporuka'' kliničkim centrima u Sarajevu i Tuzli, te bolnicama u Bihaću, Zenici, Mostaru, Travniku, kao i velikom broju domova zdravlja'', naveli su iz Messera.

Sustav im je kažu prepopterećen zahtjevima centara i bolnica, od kojih kažu dobivaju narudžbe iza ponoći, za isporuku rano ujutro.

To je kažu, gotovo nemoguće organizirati, a kada angažiraju sve i to uspiju, satima stoje pred kapijama bolnica i centara.

''Osim toga što dobijamo pozive od velikog broja različitih i nekompetentnih kontakt osoba sa vaše strane, što stvara konfuziju, pojedini subjekti bespotrebno prave skladišta kisikom dok drugi rade na granici izdržljivosti. Nemamo redovan povrat praznih boca i ambalaže što nam predstavlja ogroman problem da zadovoljimo sve vaše potrebe s obzirom na ograničen broj ovih resursa'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close