Michelle Obama

Emotivan govor prve dame: Budim se u kući koju su izgradili robovi

Vijesti / Flash | 26. 07. 2016. u 16:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Svako jutro budim se u kući koju su izgradili robovi i gledam svoje kćerke, dvije prekrasne, inteligentne, mlade Afroamerikanke, kako se igraju s psima u dvorištu Bijele kuće", poručila je prva dama SAD-a Michelle Obama u obraćanju na Konvenciji Demokratske stranke u Philadelphiji.

U govoru, koji je potresao mnoge prisutne, opisala je SAD kao "najbolju državu na svijetu" i kritizirala izborni slogan američkog milijardera Donalda Trumpa "Učinimo da Amerika ponovo bude najbolja", prenosi Aljazeera.

"Ne dajte da vam iko kaže da ova zemlja nije najbolja, da je nekako moramo ponovo učiniti takvom, zato što je ovo trenutno najbolja zemlja na svijetu", istaknula je.

"Izazovi s kojima se predsjednik suočava nisu crno-bijeli i ne mogu se sažeti u 140 karaktera (kao na Twitteru). Hillary Clinton ima hrabrost i dostojanstvo da se vraća i stvara pukotine na najvišem i najtežem staklenom plafonu dok ga napokon ne probije. I zbog Hillary Clinton, moje kćerke, i svi naši sinovi i kćerke, sada znaju da žena može biti predsjednica SAD-a", poručila je Michelle Obama.

Njezin emotivni govor demokrate su odlično dočekale, pa se čini da je on donio prijeko potrebno jedinstvo u stranci, ocjenjuju agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close