Osude napada

ELSA Mostar zgrožena nasiljem nad profesorom Slavom Kukićem

Vijesti / Flash | 26. 06. 2014. u 06:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska asocijacija studenata prava Mostar ističe kako je zgrožena fizičkim napadom na profesora Kukića u njegovom kabinetu na Sveučilišnom Ekonomskom fakultetu.

"Ujedno smatramo kako je ovo napad na dignitet i slobodu izražavanja mišljenja istaknutih javnih djelatnika i intelektualaca u našem društvu kakav je i sam profesor Kukić.

ELSA Mostar je zabrinuta činjenicom da je pojava fizičkog nasilja nad javnim ličnostima Bosne i Hercegovine često slučaj, te se nadaju da će državni organi poduzeti sve potrebne mjere kako bi proceusuirali počinitelja napada na prof. Kukića i vjeruje da će tužiteljstvo i sud osigurati pravnu satisfakciju za žrtvu nasilja.

Nasilje kao potpuno neprihvatljivo društveno ponašanje osuđujemo i ističemo kako svi oblici ovog devijantnog ponašanja moraju da budu shodno zakonima države BiH procesuirani i potrebito kažnjeni.

Sudovi i tužiteljstva odgovarajućim mjerama na ovakve događaje jedino mogu da osiguraju društvo u kome će se svaki građanin početi osjećati sigurno i zaštićeno", priopćeno je iz ELSA-e Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close