Uručene diploma

Eldin Hrapović diplomirao na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sundhurst ''Commissioning Parade''

Vijesti / Flash | 13. 04. 2017. u 14:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Sead Jusić nazočio je ceremoniji uručivanja diploma Kraljevske vojne akademije Sundhurst ''Commissioning Parade'', gdje je, među kadetima iz cijelog svijeta koji su ove godine završili školovanje na ovoj prestižnoj akademiji, diploma uručena i kadetu Eldinu Hrapoviću iz Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji su nazočili visoki vojni i civilni dužnosnici Ujedinjenog kraljevstva, među kojima i premijerka UK Theresa May, kao i dužnosnici iz velikog broja zemalja čiji se kadeti školuju na ovoj akademiji.

Akademija Sundhurst iz Londona pruža ekspertnu pomoć u strukturiranju programa Odabira i obuke mladih časnika OS BiH, koji se trenutno implementira u Oružanim snagama BiH, kao jedan od najznačajnijih projekata Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH unutar sustava obrane, te je zamjenik Jusić u razgovorima s najvišim zapovjednim osobljem Akademije imao priliku zahvaliti na dosadašnjoj pomoći i suradnji s Ministarstvom obrane i Oružanim snagama BiH, te predložiti pravce suradnje u narednom razdoblju.

Osim kadeta Eldina Hrapovića koji je uspješno završio svoje školovanje, na Akademiji Sundhurst trenutno se školuje kadet Samir Zečević, te pripadnici OS BiH Martin Mlakić i Nenad Kerošević.

Zamjenik Jusić u Velikoj Britaniji boravi u službenoj posjeti od 12. do 14. travnja, na osnovu poziva Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH i Ureda obrambenog atašea UK, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close