Napad

Eksplozija kod veleposlanstva Italije u Tripoliju, najmanje dvoje mrtvih

Vijesti / Flash | 22. 01. 2017. u 09:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini nedavno otvorenog veleposlanstva Italije u libijskoj prijestolnici eksplodirao je automobil u kome je bila postavljena bomba. Policija je u ostacima automobila pronašla dva ugljenisana tijela, priopćili su dužnosnici, prenosi Reuters.

Eksplozija se dogodila u subotu navečer na 350 metara od talijanskog veleposlanstva, a u tom kvartu nalaze se i veleposlanstva Egipta i Ministarstvo planiranja, a izvjestitelj Reutersa sa lica mjesta kazao je da su sve okolne ulice bile blokirane nakon eksplozije i da je prisutan veliki broj policajaca.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za postavljanje bombe, a na siteu organizacije 'Crveni polumjesec' objavljeno je da nije poznat identitet osoba koje su pronađene u vozilu, prenosi B92.

Kako se navodi u eksploziji su štetu pretrpjeli i automobili koji su se nalazila u blizini. Italija je prva zapadna zemlja koja je ponovno otvorila veleposlanstvo u Tripoliju, nakon sukoba u Libiji 2014. i 2015. godine, kada su se mnoga strana veleposlanstva povukla iz te zemlje.

U Tripoliju se nalazi veliki broj suparničkih militarističkih grupa. Italija podržava Vladu nacionalnog jedinstva (GNA).

U tom gradu Islamska država ima svoju ćeliju, koja je ranije bila poznata po napadima naročito na strana veleposlanstva. Zbog otvaranja veleposlanstva Italije u Tripoliju, ranije su u istočnoj Libiji održani prosvjedi pristalica opozicione vlade, koji se protive GNA.

Kopirati
Drag cursor here to close