počast žrtvama

Eiffelov toranj u bojama belgijske zastave

Vijesti / Flash | 22. 03. 2016. u 13:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eiffelov toranj u utorak navečer bit će osvijetljen bojama belgijske nacionalne zastave u znak odavanja počasti "žrtvama, članovima njihovih obitelji i cijelome belgijskom narodu", rekla je gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo nakon jutrošnjih napada na Bruxelles.

Gradonačelnica je u razgovoru s gradonačelnikom Bruxellesa Yvanom Mayeurom izrazila osobno suosjećanje i suosjećanje Parižana sa stanovnicima glavnoga belgijskog grada te istaknula da shvaća i dijeli njihovu bol i patnju, stoji u priopćenju.

"U njihovu čast večeras ćemo Eiffelov toranj osvijetliti bojama belgijske zastave", kazala je Hidalgo.

Simbol Pariza zasjao je u bojama francuske zastave i nakon napada na glavni francuski grad u studenome prošle godine, kada je smrtno stradalo 130 osoba. Na isti su način tada bili osvijetljeni i deseci drugih simboličnih građevina diiljem svijeta.

"Europa je danas pogođena u srce... ponovno su napadnute njezine temeljne vrijednosti: sloboda, humanizam, tolerancija i nepokolebljiva privrženost demokraciji".

"Pred neprijateljem kojega vode isključivo mržnja, smrt i fanatizam, naša je zadaća održati se uspravno na nogama", stoji u priopćenju pariške gradonačelnice.

"Naš dogovor mora biti čvrst i beskompromisan: moramo zajamčiti sigurnost svojim sugrađanima... te nastaviti i pojačati aktivnosti koje se odnose na obrazovanje, suživot i dijalog među zajednicama", istaknula je Hidalgo, poručivši i da Europljani ne kane uzmaknuti.

Kopirati
Drag cursor here to close