Sastanak u Mostaru

Džeba-Del Vechio: Glas svakog birača u Mostaru mora vrijediti jednako

Vijesti / Flash | 08. 09. 2016. u 16:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar Damir Džeba i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio održali su sastanak u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Tijekom susreta najviše je bilo riječi o stanju u Gradu Mostaru s posebnim naglaskom na provedbu presude Ustavnog suda BiH za Mostar i održavanju izbora u Mostaru.

Džeba je predstavio vjerodostojnu politiku HDZ-a BiH kada je u pitanju rješenje za Grad Mostar. To je prije svega otklanjanje diskriminacije u izbornom procesu kada se bira 35 vijećnika u Gradsko vijeće Mostara.

''Tu diskriminaciju je utvrdio i Ustavni sud BiH i to je ono što sprječava izbore u Mostaru'', rekao je Džeba.

''Glas svakoga birača u Mostaru mora vrijediti jednako'', a istaknuto je u razgovoru, te je naglašeno kako u Gradu Mostaru nije moguća dominacija bilo kojeg naroda s obzirom na posljednji popis pučanstva, minimalne i maksimalne kvote zastupljenosti konstitutivnih naroda i na pravila odlučivanja u Gradskom vijeću.

Na kraju razgovora predsjednik mostarskog HDZ-a BiH Damir Džeba je još jednom iskazao punu opredijeljenost za rješavanje diskriminacije u Mostaru, dosljedniju provedbu presudu Ustavnog suda BiH kako bi glas svih birača vrijedio jednako, kao i ''vjerodostojno političko zalaganje za normalno, moderno i europsko uređenje Grada Mostara''.

Kopirati
Drag cursor here to close