Zastupnički dom

Džaferović opet preživio smjenu; SNSD napušta Parlament?!

Vijesti / Flash | 14. 12. 2016. u 11:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine su s pet glasova za, 18 protiv i devet suzdržanih odbili podržati prijedlog Kluba SNSD-a da se s dužnosti predsjedavajućeg Doma razriješi Šefik Džaferović (SDA).

Predsjednik Kluba zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Staša Košarac uime Kluba zatražio je smjenu te rekao kako to pitanje treba biti uvršteno na dnevni red sjednice zbog istih razloga zašto su to tražili i kada je Džaferović ranije obavljao ovu dužnost jer, tvrdi Košarac, Džaferović je znao za zločine u proteklom ratu počinjene nad Srbima, ali nije učinio ništa da ih spriječi i procesuira počinitelje tih zločina.

Zastupnici SNSD-a napustili su potom sjednicu nakon što nije prihvaćen njihov prijedlog.

Predsjednik Kluba SNSD-a Staša Košarac obavijestio je zastupnike, nakon polusatne pauze, da će SNSD uskoro donijeti odluku o tome kako će dalje postupati članovi te stranke u radu parlamenta uopće.

Izrazio je žaljenje i što su pojedini političari iz Republike Srpske u državnom parlamentu bili protiv prijedloga da se u dnevni red sjednice uvrsti točka o razrješenju Džaferovića s dužnosti predsjedavajućeg.

Inače, zastupnici su danas minutom šutnje odali počast ubijenim civilima u Alepu na prijedlog zastupnice Demokratske fronte Maje Gasal-Vražalice koja je ocijenila da je to najmanje što se može učiniti posebno ako se svi prisjete genocida u Srebrenici 1995. godine u kojem je ubijeno više od 8.000 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close