Kongres

Džaferović: Merkel nosi BiH u srcu

Džaferović je posebno zahvalio za snažnu podršku koju Njemačka, i kancelarka Merkel osobno, sve vrijeme pružaju Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2019. u 19:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Džaferović: Merkel nosi BiH u srcu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel tijekom Kongresa Europske pučke stranke, koji se održava u Zagrebu.

Džaferović je informirao kancelarku Merkel o aktualnoj situaciji u našoj zemlji i jučerašnjem dogovoru u Predsjedništvu BiH, te odlukama koje su donesene. Merkel je pozdravila ovaj dogovor i čestitala članovima Predsjedništva BiH.

Tema razgovora je bila i migrantska kriza, a kancelarka Merkel izrazila je spremnost Njemačke da pomogne u rješavanju krize.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio za dolazak njemačke delegacije u BiH i spremnost Njemačke da pruži pomoć našoj zemlji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je posebno zahvalio za snažnu podršku koju Njemačka, i kancelarka Merkel osobno, sve vrijeme pružaju Bosni i Hercegovini.

"Svi već odavno znamo da kancelarka Merkel nosi Bosnu i Hercegovinu u srcu. Duboko poštujem pažnju koju ona poklanja našoj zemlji i cijelooj regiji", kazao je Džaferović.

Kancelarka Merkel je zahvalila Džaferoviću i potvrdila kako će se podrška Njemačke našoj zemlji nastaviti i ubuduće.

Kopirati
Drag cursor here to close