Sastanak s direktorom WHO

Džaferović i Komšić: Platili smo cjepivo, hoćemo da dođe u BiH

"Odlučili smo da mi, kao Predsjedništvo, reagiramo iako to nije posao Predsjedništva. Kao produkt tog sastanka će uslijediti ili su uslijedili brojni sastanci.''
Vijesti / Flash | 01. 03. 2021. u 12:05 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sutra će razgovarati s glavnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom, a u vezi s isporukom cjepiva protiv koronavirusa BiH, javlja Anadolija.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da je to jedno od pitanja koje su pokrenuli jer su shvatili razvoj događaja.

"Odlučili smo da mi, kao Predsjedništvo, reagiramo iako to nije posao Predsjedništva. Kao produkt tog sastanka će uslijediti ili su uslijedili brojni sastanci. Očekujemo da se ta stvar razjasni. Mi smo platili cjepivo, hoćemo da cjepiva dođu u BiH i naravno bez obzira na COVAX mehanizam, mi cjepiva moramo da nabavljamo gdje god da stignemo ali to mora biti transparentno i otvoreno, građani ove zemlje moraju znati pošto je plaćena svaka doza cjepiva", poručio je Džaferović.

Prema njegovim riječima, "moramo da riješimo sve moguće probleme, između ostalog i ovaj sastanak kojeg ćemo imati sa direktorom Svjetske zdravstvene organizacije".

O nabavci cjepiva govorio je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

"Imamo poziv da održimo taj video sastanak, da vidimo i razjasnimo nesporazume i sa COVAX-om i Svjetskom zdravstvenom organizacijom i sa Pfizerom kao tvrtkom. Da vidimo je li to zaista tako kako oni tvrde ili kako mi. Ispada na kraju da je sve zapelo kod nekih pisama, potpisa koji je ministrica Gudeljević trebala staviti na pismo kojim se preuzima odgovornost od strane BiH za transport i čuvanje tog cjepiva...", pojasnio je Komšić.

Kako je kazao, njemu zvuči nevjerojatno da je sve zapelo na jednom pismu, jednom potpisu.

Kopirati
Drag cursor here to close