Travnik

Dvije škole grade zajedničku ogradu

Naime, pored ulazne kapije se postavljaju temelji od betona za novu ogradu. Oslobođenje neslužbeno doznaje da će biti postavljena čitavom dužinom oko (dvije) škole.
Vijesti / Flash | 09. 07. 2019. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije škole u Travniku, Katolički školski centar (KŠC) Petar Barbarić i Mješovita srednja škola travnik gradit će zajedničku ogradu zbog pritiska roditelja učenika KŠC-a da se čitavo dvorište ogradi i da svi učenici budu zaštićeni od ceste i rijeke Lašve.

Naime, pored ulazne kapije se postavljaju temelji od betona za novu ogradu. Oslobođenje neslužbeno doznaje da će biti postavljena čitavom dužinom oko (dvije) škole.

Priča o ove dvije škole aktualizirala se Facebook objavom dvoje zaljubljenih koje ograda između školi nije spriječila u njihovoj ljubavi te je nakon nekoliko dana uklonjena.

Podsjetimo, zbog višegodišnjeg zastoja u izgradnji srednjoškolskog centra, više od 900 učenika Mješovite srednje škole Travnik dijeli zgradu sa KŠC-om ''Petar Barbarić'', koja je u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije. To je i potvrđeno nizom sudskih presuda, kojima je i naložen povrat zgrade Vrhbosanskoj nadbiskupiji. MSŠ Travnik, koja nije imala gdje iseliti, nastavila je koristiti objekt nadbiskupske gimnazije uz plaćanje mjesečne zakupnine od oko 7.000 KM.

Neriješeni imovinski odnosi ostavili su traga na zgradi čija izgradnja je počela davne 1882. i u kojoj je osnovana jedna od najstarijih gimnazija u Bosni i Hercegovini. Na zgradi je dvobojna fasada, žuta za Mješovitu srednju školu Travnik i plava za KŠC ''Petar Barbarić''.

Kopirati
Drag cursor here to close