Izvještaj Civilne zaštite

Dva puta gorjelo u Željuši, vatra i na Bišću Polju

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 06:57 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša i hladnije vrijeme tek su donekle pomogli mostarskim vatrogascima i smanjili broj intervencija. Tijekom proteklog dana imali su šest intervencija od kojih izdvajamo jednu na Bišću polju i dvije u Željuši. U oba slučaja gorjela je trava i nisko raslinje.

Vatrogasci su u Željuši na gašenju požara ostali sve do iza 18 sati kada je napokon požar ugašen. U Hodbini su do 21 sat intervenirali na gašenju trave i niskog raslinja, a do 23 sata su u Ulici kardinala Stepinca gasili otpad.

Čapljinski vatrogasci bilježe četiri intervencije na Modriču, Šuškovu, Gabela Polju i u Čeljevu. U svim intervencijama vatrogasci su gasili vatru gdje je gorjela trava, nisko raslinje i biljni otpad. U Čitluku su vatrogasci za protekla 24 sata imali tri intervencije.

Od ostalih informacija Županijskog operativnog centra Civilne zaštite izdvajamo pronalazak neeksplodiranih ubojnih sredstava u mjestu Repovci-Gradina koji su uklonjeni i bit će naknadno uništeni. Pronađene su dvije ručne bombe i tromblonska kumulativna mina.

MUP HNŽ-a zabilježio je šest prometnih nezgoda s materijalnom štetom u kojima su četiri osobe ozlijeđene.

Civilna zaštita u svom izvještaju upozorava i na udare vjetra od 50 do 65 km/h. Prema meteorološkoj prognozi danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slabi pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju u sjevernim područjima Bosne.

Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini umjerena bura, prije podne i s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 18°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 25°C. 

Kopirati
Drag cursor here to close