Česi upozoravaju

Dva dana godišnjeg odvojite za hrvatsku granicu

Vijesti / Flash | 04. 05. 2017. u 07:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češki ministar unutarnjih poslova Milan Hovanec i njegov slovački kolega Robert Kalinak pozvali su na ublažavanje kontrole na hrvatskim graničnim prelazima na granicama s Mađarskom, Slovenijom i Austrijom.

Ministri su uputili ovaj poziv da bi se izbjegla nelagodnost prilikom dolaska turista, koji su prinuđeni da čekaju satima na pojedinim graničnim prelazima, piše Srna.

Prema izvještajima medija u Češkoj, dvojica ministara istaknula su da će o problemu ulaska turista obavijestiti i druge ministre unutarnjih poslova u EU, prenosi Sputnik.

"Potrebno je osigurati lagan prelazak na graničnim prelazima u Hrvatskoj. Neprihvatljivo je da ljudi već sada, prije nego što je počela sezona, čekaju na granici po tri-četiri sata. Takva situacija bi na kraju mogla za posljedicu imati to da građani, od planiranih sedam dana godišnjeg odmora, dva dana provedu na graničnim prelazima", rekao je Kalinak.

EU je 7. travnja pojačala sigurnosne mjere na graničnim prelazima. Uvođenjem tih mjera, svi putnici koji dolaze u zemlje Unije trebaju proći dužu provjeru na graničnim prijelazima.

Kopirati
Drag cursor here to close