Nigdje policajca

Duvnjaci još čekaju: Umjesto ležećeg policajca spomenik!?

Tada nam je potvrđeno da je duvanjska policija upoznata s tom situacijom te da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije uputio zahtjev prema Općini.
Vijesti / Flash | 29. 05. 2018. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su još krajem rujna 2016. godine stanovnici naselja Latice u Tomislavgradu potpisali peticiju za sigurnosnu izmjenu prometne signalizacije i postavljanje tzv. ležećih policajaca u Ulici Stjepana Radića. Građani su se odlučili za peticiju nakon nesretnog događaja na spomenutoj gradskoj dionici, kada je teško ozlijeđena šestogodišnja djevojčica koja je i od tih ozljeda preminula.

Tada nam je potvrđeno da je duvanjska policija upoznata s tom situacijom te da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije uputio zahtjev prema Općini.

No, skoro dvije godine od toga, prometnica je rekonstruirana, ali bez ležećeg policajca. Samo se, kako doznajemo, šuška po Tomislavgradu da će na raskrižje kod dječjeg vrtića, nedaleko od mjesta pogibije djevojčice, postaviti spomenik.

Građani ne znaju kome, ali su složni kako ne žele nikakve spomenike nego ležeće policajce koji će poboljšati sigurnost na prometnici koja je često punila stupce crnih kronika.

Tako su nedaleko od mjesta tragedije 2014. u prometnoj nesreći stradale dvije osobe, a u istoj ulici poginuo je jedan mladić.

Nakon inicijative roditelja, za Bljesak.info neslužbeno je odgovoreno kako je na tu prometnicu ''najbolje staviti radar, pa da se plaćaju kazne''.

Podsjećamo, u spomenutoj ulici 20. kolovoza 2016. godine stradala je šestogodišnja djevojčica, te je dva dana kasnije preminula, a vijest o ovoj tragediji obišla je regiju jer su roditelji odlučili darivati njezine organe i tako spasiti šest života.

Tomislavgrad se potom želio zahvaliti roditeljima na humanoj gesti darivanja organa, ali su oni odbili primiti medaljon Općine.

''Razlog odbijanja Medaljona općine Tomislavgrad je sljedeći: prošlo je skoro godinu dana od ovoga nesretnog događaja koji je zadesio našu obitelj, a ni danas u toj ulici koja je u središtu grada, nisu poduzete ama baš nikakve radnje niti su postavljena sredstva kojima bi se usporio i regulirao promet'', navela je tada Gabrijela Mioč, majka poginule djevojčice u obraćanju načelniku Općine i vijećnicima nakon odbijanja nagrade.

Inače, nakon više prometnih nesreća, od kojih su neke završile i pogibijom, i nakon više apela građana, duvanjske su se vlasti odlučile postaviti ležeće policajce na raskrižje na ulazu u Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close