bez rješenja

Durkić: Gradska uprava Mostara snosi punu odgovornost za stanare devastirane zgrade 'Ćiro'

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 14:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom neriješnog pitanja stanara zgrade poznatije kao „Ćiro“ (bivša ulica Moše Pijade br. 1), te motiviran javljanjem i inicijativom njezinih stanara, oglasio se Rijad Durkić, potpredsjednik Gradskog Odbora Naše stranke.

On je dodao da je već sama činjenica da su stanari 24 godine ostavljeni da čekaju rješenje svog statusa - sramotna za Grad Mostar, te da bi svako dalje odgađanje ili iznevjerivanje obećanja značilo krajnje narušavanje njihovih ljudskih i građanskih prava.

Durkić je podsjetio i da je gradonačelnik Ljubo Bešlić (HDZ) obećao stanarima da će dobiti stanove u Mikačića kući, međutim pojava nasljednika Adama Mikačića, prvobitnog vlasnika zgrade i sigurno odlaganje pravnog postupka sa stanarskim pravima stanara zgrade Ćiro, dodatno komplicira cijelu priču.

''Ti ljudi su se javili Našoj stranci u Mostaru, prepoznajući nas kao političku snagu koja se bori za interese svih građana Mostara, neovisno o etničkoj pripadnosti. Stanari, kako smo saznali, već 24 godine žive u tuđim stanovima, kao podstanari, i ne samo da niko ne razmišlja o financijskoj šteti koju su na taj način pretrpjeli, već je posljednji nedvosmislen i konkretan korak koji su gradske vlasti donijele po tom pitanju bila odluka Gradskog vijeća u prošlom sazivu, kojom je zaključeno da se 'Ćiro' neće obnavljati“, kazao je Durkić.

''Ne možete jednostavno donijeti takvu odluku, kazati ljudima da gradska uprava neće dopustiti da se obnovi njihova zgrada, a onda ignorirati njihovu dalju sudbinu, jer postoji Ustav i zakoni koji se tome protive i predstavnici gradske uprave moraju znati da nemarnim odnosom prema problemu koji su sami uzrokovali, dovode sebe u mogućnost da budu kazneno gonjeni“, tvrdi Durkić.

Durkić je izrazio nadu da će razum i osjećaj odgovornosti nadići sve ostalo, te je pozvao gradsku upravu da realizira svoje obaveze prema stanarima zgrade Ćiro. Naša stranka Mostar traži od gradskih vlasti hitan sastanak s predstavnicima stanara iz zgrade Ćiro, te pronalaženje konkretnih rješenja za realizaciju njihova stambenog pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close