Srebrenica

Duraković se još ne predaje: Javno ću otkriti tko je krivac

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 10:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladen Grujičić iz koalicije Zajedno za Srebrenicu osvojio je, prema obrađenim podacima s 21 biračkog mjesta (77,78 posto glasova) načelničku poziciju u Srebrenici.

S osvojenih skoro 68 posto glasova porazio je neovisnog kandidata Ćamila Durakovića koji ima 32 posto glasova. No, izborna utrka u Srebrenici još nije gotova. Tvrdi barem tako Duraković koji čeka dopisne glasove. No, Grujičić je već proglasio pobjedu.

Duraković navodi kako se moraju sačekati glasovi iz odsustva.

''Ono što se dogodilo sinoć bilo je približno onome iz 2012. godine kada je Vesna Kočević proglasila pobjedu, a kasnije se ispostavilo da nije. Nije nam jasno zašto je izborni stožer Grujičića objavio pobjedu i što se to tako dogodilo jer imamo solidan broj glasova. I građani znaju da se stvari mogu mijenjati i sačekat ćemo još'', rekao je Duraković za N1.

Rekao je i kako je Grujičić svojim primjerom pokazao da je ''devijantna osoba'' te da su u pripitom stanju slavili pobjedu.

''Bojim se da osoba njegovog kalibra nije spremna preuzeti Srebrenicu. Izborna kampanja je tekla u tom smjeru da nije bilo prilike da moj protukandidat i ja predočimo svoje programe i da se na neki način odmjerimo u medijima. Njegova kampanja je više vođena u Srbiji, kampanju je pratio Vojislav Šešelj i Srspka radikalna stranka koja je i organizirala sinoćnju ujdurmu u Srebrenici", rekao je Duraković.

Istaknuo je i kako će nakon analize izbora javno prozvati sve one koji su krivi za gubitak Srebrenice.

''Javno ću izaći i prozvati svakoga tko je doprinio da izgubimo Srebrenicu. Ovo nije bila borba za moj posao, već borba za one koji su trebali ostati ovdje živjeti. Kandidati za općinske vijećnike su činili mnogo da dobiju glasove za sebe a ne da dobiju glasove za načelnika. Imam informacije od promatrača da su i trgovali za svoje mandate a nikako za načelnika. U svakom slučaju ću sazvati pres-konferenciju i objaviti svoje buduće djelovanje", rekao je.

I Emir Suljagić član Građanskog saveza BiH je rekao kako postoje krivci za rezultate izbora u Srebrenici.

"Za razliku od 2012. godine kampanju registracije birača 2016. je monopolizirala skupina ljudi vezana za jednu političku stranku, odnosno SDA i njezino rukovodstvo. Rezultat toga je izborni rezultat koji imamo", rekao je Suljagić.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u izbornoj noći je rekao kako će biti veliki poraz ako se pokaže točnim da je Duraković izgubio utrku za srebreničkog načelnika.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a rekao je pak kako ne stoje izjave da će nakon Grujičićeve pobjede doći do promjene u obilježavanju srebreničke tragedije. Rekao je samo kako će se promijeniti to da će se više govoriti o zločinima nad Srbima na tom području.

Kopirati
Drag cursor here to close