Rekonstrukcija

Dunović: Neću ništa blokirati, neka izbace DF

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 07:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda Milan Dunović kazao je u intervjuu za današnji "Dnevni list" kako neće blokirati ulazak SBB-a u Vladu Federacije BiH, niti biti prepreka da se napravi stabilna vlast bez obzira što se DF želi izbaciti iz vlasti na državnoj razini.

"Sve što sam ranije kazao i dalje stojim iza toga, ja neću biti kočnica niti ću blokirati rekonstrukciju Vlade Federacije. Jedini razlog zbog kojega bih blokirao nova imenovanja je pokušaj uvođenja SNSD-a u vlast u Federaciji" objasnio je Dunović.

Nakon što je SDA ponudio SBB-u Fahrudina Radončića ulazak u vlast na svim razinama, a predsjednik DF-a Željko Komšić poručio kako DF neće izaći iz vlasti na državnoj razini, u javnosti se počelo postavljati pitanje hoće li DF preko Milana Dunovića blokirati ulazak SBB-a i u federalnu vlast i tako braniti svoju poziciju na razini BiH.

Što se tiče Vijeća ministara, Dunović je kazao kako DF-ov ministar Slavko Matanović odlično radi svoj posao i kako nema razloga za njegovu zamjenu. Podsjetio je kako je Matanović otkočio proces digitalizacije te kako nema nikakvog razloga za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH.

"S političkog aspekta gledano, ako postoji parlamentarna većina koja želi rekonstrukciju Vijeća ministara to su demokratski procesi i mi to ne možemo zaustaviti niti želimo", kaže Dunović.

Upitan hoće li DF biti izbačen iz vlasti na državnoj razini, Dunović je kazao kako je to teško ocijeniti i kako je sve moguće.

Dunović je napomenuo kako neće zloupotrebljavati poziciju potpredsjednika Federacije BiH zbog, kako kaže, nekih stranačkih interesa. Kada je u pitanju rekonstrukcija Vlade Federacije BiH, on je podsjetio kako je pismeno potrebno potvrditi tko čini parlamentarnu većinu da bi on potpisao nova imenovanja. Bez obzira na novu koaliciju u Federaciji i činjenicu da je DF u oporbi.

Dunović je kazao za "Dnevni list" kako se ne povlači s pozicije potpredsjednika FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close