Crna gora

Đukanović ostaje na vlasti

Vijesti / Flash | 16. 10. 2016. u 19:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska partija socijalista (DPS) premijera Mila Đukanovića pobijedila je na nedjeljnim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, objavio je Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) svoju procjenu na temelju 20 posto prebrojanih glasova, prenose agencije.

CEMI je procjenio da bi DPS trebao osvojiti 42,2 posto glasova, dok bi oporbeni Demokratski front (DF) trebao osvojiti 22,8 posto. Također oporbena koalicija Ključ osvaja, prema procjenama CEMI-ja, 11,6 posto glasova, prenosi Hina.

Aktualni premijer je zahvalio biračima i poručio da je DPS obranio Crnu Goru i pravo da, kako je rekao, slobodno "upravljamo našom budućnošću".

"Kao što smo svi vidjeli nije bilo lako i jednostavno jer velika sila se upregla protiv malene Crne Gore, ali zahvaljujući vašoj podršci i podršci naših istomišljenika - mi smo uspjeli", rekao je Đukanović nakon proglašenja izborne pobjede.

Inače, na nedjeljnim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koje je obilježio incident u kojemu je uhićeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam, zabilježena je vrlo visoka izlaznost birača koja bi trebala premašiti 70 posto.

Do 18 sati glasovalo je 65,5 posto birača, a pretpostavlja se da će do zatvaranja birališta u 20 sati taj broj znatno premašiti 70 posto, priopćeno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CEMI).

Službenici policije uhitili su tijekom noći 20 državljana Srbije zbog sumnje da su na teritoriju Crne Gore počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma, rekao je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović.

Kriminalna skupina planirala je, kako se sumnja, da u vrijeme proglašenja izbornih rezultata zauzme Skupštinu Crne Gore i proglasi pobjedu određenih stranaka, kao i da uhiti premijera Mila Đukanovića, priopćeno je iz Tužiteljstva. 

Kopirati
Drag cursor here to close