Susjed

Đukanović čestitao Šešelju

Vijesti / Flash | 31. 03. 2016. u 20:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski premijer Milo Đukanović čestitao je u četvrtak Vojislavu Šešelju oslobađanje nakon što ga je Haški sud oslobodio krivnje za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, prenosi Hina.

Komentirajući oslobađajući presudu čelniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju Đukanović je rekao da nije očekivao od suda u Den Hagu da bi mogao biti iznenađen.

''Primio sam odluku suda u Den Haagu na znanje i čestitam slobodu Šešelju'', kazao je Đukanović novinarima nakon Premijerskog sata u Skupštini Crne Gore.

U Socijaldemokratskoj partiji (SDP) su šokirani čestitkom Đukanovića na oslobađajuću presudu Šešelju navodeći da su vjerovali da je u Crnoj Gori osuđena i zaboravljena politika Šešelja.

''SDP ne može vjerovati da netko 2016. može čestitati politici Šešelja za koju smo vjerovali da je barem u Crnoj Gori nakon 25 godina osuđena i zaboravljena'', priopćili su.

U toj stranci ne žele vjerovati da je takva Đukanovićeva poruka istovremeno i poruka nadležnim državnim tijelima koja su najavila obnavljanje istrage za zločine nad pripadnicima manjinskih naroda u Crnoj Gori zbog politike kojoj Đukanović danas čestita.

''Nažalost, zbog politike kojoj sada Đukanović čestita, u Crnoj Gori su se desili - logor Morinj, Bukovica, deportacija u Štrpcima i neslavni pohod na Dubrovnik'', upozorava SDP.

U prosrpskim strankama u Crnoj Gori nakon oslobađajuće presude Šešelju veličaju Haaški sud. Tako je čelnik Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević čestitao Šešelju oslobađajuću presudu, navodeći da ''ona predstavlja najveći dan međunarodne pravde'', dok u Novoj srpskoj demokraciji (NOVA) ocjenjuju da su time ''zadovoljeni pravo i pravda kada su u pitanju optuženici srpske nacionalnosti''.

Kopirati
Drag cursor here to close