Ozljede glave

Duje Šantić zadržan u bolnici; Napadači ga opljačkali

Vijesti / Flash | 14. 03. 2016. u 08:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duje Šantić, kojeg su u nedjelju navečer napale dvije osobe, zadržan je na liječenju u SKB Mostar. Kako je potvrđeno za Bljesak.info, Šantić je zadržan zbog hematoma na glavi, a kako je bio u stanju šoka, policija će ga ispitati tek danas. Nakon napada nije bio u stanju dati iskaz.

U službenoj policijskoj zabilješci stoji kako se ''oko 18:50 sati u PU Mostar obratio D.Š.(1976) i prijavio da su ga u haustoru u Ulici S. Radića napale dvije NN mlađe muške osobe udarajući ga šakama i palicom po cijelom tijelu''.

Otuđena veća količina novca 

''U džepu je imao veću količinu novca koju su tom prigodom NN osobe otuđile. O svemu je upoznat tužitelj i Odjel krim.policije koji poduzima potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji počinitelja'', navela je mostarska policija.

Podsjećamo, Šantića su dvije nepoznate osobe napale ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, a prema policiji, napadnut je metalnim šipkama.

Inače, Šantić je ponovno u zanimanje javnosti dospio nakon prosvjedne šetnje povodom godišnjice nestanka njegova oca, generala HVO-a Vlade Šantića. Na skupu održanom u Mostaru, Šantić je prozvao institucije da ne čine ništa u ovom slučaju te je uperio prst krivnje generala Armije BiH Atifa Dudakovića i zapovjednika vojne policije Hamdiju Abdića Tigra.

Prozivke za HDZ

"Našeg oca nema, nemamo gdje zapaliti svijeću. Gospodo iz FUP-a, Tužiteljstva BiH, Županijskog suda u Bihaću, Dragane Lukaču, Gorane Salihoviću i Huseine Huzejroviću, što ste do sada učinili pored tako debelog dosjea materijalnih i fizičkih dokaza? Čemu tolika policijska i medijska farsa od istrage koja je rezultirala jednim velikim ništa?", istaknuo je Duje Šantić na prosvjedu.

Potom je Šantić prozvao i čelnike HDZ-a BiH iz Bihaća.

''Franjo Jurić predsjednik G.O HDZ Bihać kum od Hamdije Lipovače, premijera u bijegu koji je svim silama branio Tigra. Za istim stolom Franjo Grgić Tigrov potrčko i čovjek koji zna više o nestanku moga oca od pojedinaca koji su ga mučili.....'', komentirao je Duje Šantić na dan kad je pretučen na Facebooku vijest o tome da je potpisan sporazum o suradnji gradskih odbora HDZ BiH i HDZ 1990, s braniteljskim udruženjima Hrvatskog vijeća obrane Unsko-sanskog kantona – Bihać.

Kopirati
Drag cursor here to close