Čekanje krivaca

Duje Šantić: Nijedna institucija nije stala na moju stranu

Vijesti / Flash | 29. 03. 2016. u 12:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Meni je kao malom čovjeku preveliki zalogaj boriti se s dvije države. Iskreno, ne bih volio da me se pogrešno shvati, ali volio bih kada bi Republika Hrvatska u našem slučaju nastupila malo agresivnije'', rekao je sarajevskom Oslobođenju Duje Šantić.

Podsjećamo, Šantića su 13. ožujka u haustoru zgrade u kojoj živi pretukle dvije nepoznate osobe. Istraga policije, koja je prvotno izjavila da je Šantić opljačkan, što je potom obitelj demantirala, nije dala još nikakve rezultate, a sam Šantić kaže kako je u stalnom kontaktu sa MUP-om HNŽ-a.

Iako su mediji i niz institucija napad na njega povezali sa nedavnim aktivnostima koje je poduzeo s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka ubijenog oca, Duje je u izjavi za Oslobođenje rekao da nikad u životu nikoga nije okrivio bez valjanog argumenta, pa neće ni ovog puta, dodajući da je napad na njega kod ostalih članova obitelji Šantić izazvao veliki stres, uz poruku kako se neće prestati boriti za istinu i smiraj za njegovog oca.

''Dosad nijedna od institucija nije stala na moju stranu, iako je pokazatelj da se nešto pokrenulo to što se u prošlom tjednu oglasio Zbor generala HVO-a, a reagirao je i ured hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović. Njezin savjetnik za pitanja branitelja rekao je da je ured predsjednice otvoren za pomoć našoj obitelji'', rekao je Šantić Oslobođenju.

Šantić je za smrt svoga oca javno optužio generala Armije RBiH Atifa Dudakovića s kojim nikad nije razgovarao, a nije ni pokušavao doći do njega.

''Dudaković je jedne prilike u Ministarstvu branitelja sreo moju majku, ali se ponašao kao da se ništa nije dogodilo, iako je majka prema njemu bila korektna, izrazivši mu saučešće nakon smrti njegovog djeteta. O nestanku mog oca on se nije javno očitovao. Dok su rane bile još svježe, u prvim poratnim godinama uputili smo mu faks, ali odgovor nije uslijedio'', rekao je Šantić, dodajući da se neće predati i da će ustrajati u borbi za istinu o svom ocu.

Kaže kako je o nestanku njegova oca govorio samo Hamdija Abdić Tigar, ''koji je pred kamerama pričao nebuloze''.

''Na taj način u javnost osobno ne bih izašao za milijun maraka'', rekao je Šantić.

Kopirati
Drag cursor here to close