Summit 100

Državnici regije se sastali u Portorožu

Vijesti / Flash | 31. 05. 2015. u 19:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevni Summit 100 najvećih gospodarstvenika jugoistočne Europe koji se održava u hotelu 'Bernard' u Portorožu počeo je svečanom večerom šestero predsjednika iz regije, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Slovenije.

Domaćin Summita 100, slovenski predsjednik Borut Pahor na terasi hotela fotografirao se sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar - Kitarović, Kosova Atifere Jahjaga, predsjednikom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i predsjednikom Makedonije Đorđem Ivanovim.

Unatoč upućenim pozivima, srbijanski i albanski predsjednici ne sudjeluju na Summitu.

Sutra će predsjednici, kojima će se pridružiti i srbijanski ministar gospodarstva Želko Sertić kao izaslanik predsjednika Tomislava Nikolića, sudjelovati na zajedničkoj panel raspravi koja će govoriti o mogućnostima razvoja poslovnih odnosa među zemljama regije.

Također, sutra će se sastati i gradonačelnici Sarajeva, Zagreba, Ljubljane i Podgorice koji će govoriti o gospodarskim odnosima, te održivom razvoju glavnih gradova država regije.

Summit 100 okuplja 100 najznačajnijih biznis lidera jugoistočne Europe. Cilj je Summita ojačati dijalog između poslovnih lidera kako bi se oblikovala nova vizija i bolja poslovna suradnja u regiji, piše Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close