Zračna luka Sarajevo

Državljanin Novog Zelanda pokušao prenijeti bajunete preko granice

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 12:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Zračne luke Sarajevo, u suradnji s pripadnicima Službe sigurnosti Međunarodne zračne luke Sarajevo, u srijedu su otkrili 24 bajuneta, spremnik za streljivo 7.9 mm i sanduk za nošenje rezervne cijevi za strojnicu prilikom KDZ kontrole odvojene prtljage.

Oružje i vojna oprema pripadali su E. M. R. F. (1987.), državljaninu Novog Zelanda, koji je bio na letu za Dubai, izvijestila je u četvrtak Granična policija BiH.

Prema naredbi tužitelja, uhićen je i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti dostavljeno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe".

Državljanin Novog Zelanda predan je Tužiteljstvu BiH.

Istoga dana, službenici PGP-a Zračna luka Sarajevo nisu dopustili ulazak deveterici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Sukladno Zakonu o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul.

Službenici PGP-a Zvornik u srijedu su uhitili B. P. (1961.), državljanina BiH i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog kaznenog djela "falsificiranje isprave".

Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj te je predan službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici PGP-a Hum također u srijedu, 12. srpnja, uhitili V. M. (1981.) jer je utvrđeno da je za njim MUP RS-a raspisao potragu zbog kaznenog djela "teška krađa". Bh. državljanin je kontroliran pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum.

Kopirati
Drag cursor here to close