Granična policija BiH

Državljani Kosova u toaletu vagona pokušali ući u Hrvatsku

Vijesti / Flash | 10. 10. 2016. u 12:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Dobrljin otkrili su četiri osobe s područja Kosova koje su zaključavši se u toaletu vagona, pokušale izbjeći granične provjere i ilegalno prijeći državnu granicu.

Strani državljani otkriveni su u vlaku koji je prometovao na relaciji Sarajevo - Zagreb, na međunarodnom prijelazu za željeznički promet Dobrljin. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o graničnoj kontroli, uručeni su im prekršajni nalozi nakon čega su predati Službi za poslove sa strancima BiH, uz prijedlog za protjerivanje s teritorija BiH.

Istovremeno, službenici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su dvojicu državljana Etiopije i državljanina Eritreje u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice iz Bosne i Hercegovine u Republiku Srbiju.

O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Također, službenici JGP Bijeljina lišili su slobode I.L. (1977.), državljanina BiH i Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Osnovni sud u Derventi zbog kaznenih djela "ugrožavanje sigurnosti" i "izazivanje opće opasnosti" te Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske zbog kaznenog djela "sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje". Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. I.L. predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Radeći na sprečavanju korištenja krivotvorenih računa, službenici Jedinice granične policije Gorica godine kontrolom dvaju teretnih motornih vozila utvrdili su da vozači koriste račune fiktivnih firmi. Zbog postojanja osnova sumnje da su državljanin BiH V.Č. (1958.) i državljanin Hrvatske M.K.
(1956.) počinili kazneno djelo "nedozvoljena trgovina", a u sticanju s kaznenim djelom "krivotvorenje isprave", o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije. Privremeno su oduzeta drva, vozila i drugi dokazni materijali. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close