Glavni tužitelj

Država priznala: Ništa se nije radilo na suzbijanju i kažnjavanju korupcije!

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 17:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović je, obraćajući se na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povodom razmatranja Informacije o radu Tužiteljstva BiH za 2015. godinu, kazao da su tri segmenta koje vodi ovo Tužiteljstvo- ratni zločini, korupcija i terorizam.

''Imali ste razumijevanje prema meni prvenstveno i prema nama u Tužiteljstvu tako što ste ojačali ovu instituciju. Mislim da smo je ojačali zbog države, zbog građana BiH'', kazao je Salihović.

Kada su u pitanju ratni zločini, Salihović je iznio podatak da je 2.087 godina zatvora pravomoćnog izrečeno za ratne zločine.

''Ima dosta toga neriješenog, ali moramo priznati što je urađeno'', naveo je on.

Što se tiče korupcije, Salihović je kazao da se ''u korupciji ništa nije radilo'', da nije zatekao ni jedan jedini predmet ''pa ni u ladici''.

''Godinu i po dana ja osobno sa svojih pet ljudi u tajnosti sam radio predmet Bobar banke, Pavlović banke i sve ostalo. Najveći problem sam imao s vještačenjem. Deset vještaka smo promijenili, svi kada su pogledali predmet, svi su odbili. To govori u prilog ovome da moramo imati agenciju za forenziku, moramo imati neovisne vještake'', istaknuo je Salihović.

Dodao je da su otvorene istrage, veliki predmeti, „određeni su pritvori“.

''Ako budemo imali dovoljno elemenata za optužnicu protiv bilo koga, to će ići. Ako ne bude, možete reći slobodno da smo najgori, da ja ne valjam, ali to nećemo uraditi. Ne može ova institucija biti institucija da bi nekoga progonili zbog toga što neko misli da je vrijeme ili da to treba. To možemo uraditi samo na osnovu činjenica i dokaza i toga ćemo se držati'', istaknuo je Salihović.

Što se tiče problema u vezi s terorizmom, kazao je da su 124 borca na raznim ratištima Bliskog istoka i Ukrajine.

''Od tih 124 borca poginulo je 48, a 50 se vratilo i mi ih procesuiramo. Na ovaj način smo određeni trend odlaska na ratišta sigurno zaustavili zahvaljujući vama koji ste donijeli zakon'', naveo je Salihović.

Kopirati
Drag cursor here to close