Smještaj

Država kupuje 8.000 kvadrata za institucije za 9 milijuna

Vijesti / Flash | 13. 01. 2016. u 12:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH donijelo je danas Odluku o odobravanju kupovine/nabavke objekta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu površine od 7.000 do 8.000 četvornih metara, što će rasteretiti proračuna institucija BiH i izbjeći značajan dio daljnjih troškova po osnovu zakupa prostora za koji se na godišnjoj razini izdvaja oko 10 milijuna maraka.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Služba za zajedničke poslove i Povjerenstvo za provođenje postupka kupovine/nabavke objekta te Vijeće ministara BiH.

Sredstva u iznosu od 9.000.000,00 KM za kupovinu ovog objekta osigurana su ranije u proračunu institucija BiH za 2015. godinu, a planirana su i u Programu višegodišnjih kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2016 -2018. godine.

Istovremeno će Ministarstvo financija i trezora u suradnji s Uredom predsjedatelja Vijeća ministara utvrditi model za osiguranje ukupnih sredstava za realizaciju ovog projekta.

Istovremeno, Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o izmjeni Odluke o rasporedu uredskog prostora za smještaj institucija BiH u Istočnom Sarajevu, kojom se poslovni prostor od 407,09 četvornih metara u Istočnom Sarajevu, na adresi Dabrobosanska 26-28, kupljen za smještaj institucija BiH, u cijelosti dodjeljuje Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, a u skladu sa zaključkom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close