Uz suspenziju

Država apsurda: Uhićeni zbog prijetnje svjedocima može biti ministar

Vijesti / Flash | 25. 01. 2016. u 15:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) završila je danas provjere predloženih kandidata za ministra prometa i komunikacija i zamjenika ministra obrane u Vijeću ministara BiH.

Provjere su započele 12. siječnja, a policijski službenici SIPA-e provjeravali su točnost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascima Središnje izborne komisije BiH.

Ulažući maksimalne napore SIPA je okončala provjere znatno prije zakonom propisanog roka i, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, a konačni izvještaj proslijedila predsjedavajućem Vijeća ministara BiH na dalju nadležnost, priopćeno je iz SIPA-e.

Pozitivan nalaz iz SIPA-e

Savjetnica za medije u Uredu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Amela Mulavdić kazala je za Fenu da je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) stigao pozitivan nalaz nakon što je završena provjera kandidata za državnog ministra prometa i komunikacija i za zamjenika ministra obrane Bakira Dautbašića i Seada Jusića.

Policijski službenici SIPA-e provjeravali su točnost informacija koje su predloženi kandidati naveli u obrascima Središnje izborne komisije BiH.

Ometanje rada pravosuđa

Dautbašića i Jusića predložio je na navedene funkcije Savez za bolju budućnost (SBB) BiH nakon što su dosadašnji ministar prometa i komunikacija Slavko Matanović te zamjenik ministra obrane Emir Suljagić smijenjeni zbog toga što je njihova stranka, Demokratska fronta, istupila iz koalicije na vlasti.

U međuvremenu je Bakir Dautbašić uhićen zajedno s Bilsenom Šahman. Oni su osumnjičeni za ometanje rada pravosuđa u vezi s predmetom koji se vodi protiv Nasera Keljmendija.

Kopirati
Drag cursor here to close