Drustvo novinara BiH uputilo sućut porodici i kolegama Mirsade Ćosić

Ćosić je rođena 9. veljače 1970. godine u Glavatičevu kod Konjica. Diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka Sarajevo.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2019. u 11:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo novinara Bosne i Hercegovine uputilo je izraze duboke sućuti porodici i kolegama Mirsade Ćosić, dugogodišnje direktorice i urednice Radio-televizije Konjic, koja je preminula sinoć u 49. godini. 

Ćosić je rođena 9. veljače 1970. godine u Glavatičevu kod Konjica. Diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka Sarajevo. Karijeru je počela radom na Radiju Konjic 1995. godine. Radila je kao suradnik na BHTV-u od 1997. do 1998. godine. Za Radio Slobodna Europa počela je raditi 2000. godine, a nakon nekoliko mjeseci angažirana i za TV Liberty. Bila je i dugogodišnja dopisnica "Dnevnog avaza". 

Dobitnica je Specijalne nagrade za kratku radijsku priču na Prvom regionalnom radijskom festivalu za jugoistočnu Europu u Neumu 2005. godine, dok je na istom festivalu 2006. godine osvojila treće mjesto za istraživačku radio priču, priopćeno je iz Društva novinara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close