na putu ruskoj bazi

Drugog pilota pronašla sirijska vojska

Vijesti / Flash | 25. 11. 2015. u 08:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednog od dva ruska pilota, koja su se katapultirali nakon što je njihov avion pogođen iznad Sirije, pronašla je sirijska vojska i na putu je k ruskoj bazi, rekao je danas ruski veleposlanik u Francuskoj Aleksandar Orlov, javlja Srna.

"Jedan od pilota je ranjen dok se spuštao padobranom i na divljački način ubili su ga džihadisti u oblasti koja je pod njihovom kontrolom", kazao je Orlov.

On je istaknuo da je drugi pilot uspio pobjeći i da ga je, prema posljednjim informacijama, pronašla sirijska vojska i trebalo bi da je na putu k ruskoj vojnoj bazi.

Podsjetimo, Turska je srušila ruski zrakoplov tipa Suhoj SU-24 koji je izvodio borbene operacije u Siriji. Tvrdi da je povrijedio njen zračni prostor, te da su piloti 10 puta bili upozoreni da će biti napadnuti, ali da nisu reagirali.

Rusija tvrdi da njen avion nije ušao u turski zračni prostor, time i u zračni prostor NATO-a. Dok se NATO solidarizira s Turskom Rusija je objavila da će pojačati sigurnost svojih snaga u Siriji, osobito zračnu potporu.

Kopirati
Drag cursor here to close