Mediji

Dosta informative: Gasi se B92

Vijesti / Flash | 22. 10. 2014. u 06:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od Nove godine beogradska B92 odlazi u povijest, a na njezino mjesto dolazi OTV. Tako će se, naime, zvati nova televizija, nasljednica ''Devedestdvojke'', objavio je Blic.

Novine tvrde kako će se promjenom imena okončati i promjena koncepta televizije od informativne k zabavnoj, započeta nakon što je ova televizija iz ruku dioničara prešla u ruke stranog vlasnika. Jedan od posljednjih koraka u tom smjeru je i praktično skidanje emisije 'Utisak nedelje' s programa. U samoj kući nisu željeli ni potvrditi ni demantirati informacije koje je objavio Blic.

''Ukoliko bude donesena odluka o promjeni naziva televizije, mediji i šira javnost bit će blagovremeno obavješteni'', kratko je prokomentirao v. d. direktora B92 Vladan Anđelković.

Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji.

''Promjena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vrijeme obavještena'' odgovorio je Matić.

Time će, praktično, biti ispunjena želja potpisnika peticije za promjenu imena medijske kuće B92, koju je pokrenuo jedan od njezinih osnivača Dušan Mašić. On je svoju inicijativu objasnio željom da se ''sačuva uspomena na sve ono što su mnogi od nas uložili kako bi B92 postao jedan od vodećih informativnih brendova u Srbiji i regiji''.

B92, inače, već nekoliko mjeseci program emitira iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gdje se nalazi redakcija, pošto je u tijeku seldiba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV Prva.

Goran Karadžić, predsjednik Regulatornog tijela za elektronske medije, kaže da ne postoji nikakva prepreka za promjenu imena B92 jer je isto to već rađeno u slučaju “prekrštavanja” TV Košave u TV Hepi i Foksa u Prvu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close