štela za strance?

Domaće firme neće moći obući policiju?

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 13:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački proizvođači opreme za policiju, vojsku i druge specijalne službe, Zenko, Koteks, Men i Uslužnost, zatražili su sastanak s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem vezano za najavljeno usvajanje novog pravilnika o odori i opremi pripadnika policijskih agencija na nivou BiH.

Kako stoji u dopisu koji je upućen ministru Mektiću, novi pravilnik bi onemogućio domaće proizvođače da budu dobavljači policijskim agencijama na razini BiH, a to su Granična policija, SIPA, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, Služba za poslove sa strancima i Agencija za školovanje policijskih kadrova.

''Koliko smo upoznati, Pravilnik koji je u pripremi i koji treba biti usvojen na Vijeću ministara BiH, napravljen je tako da praktično onemogućava domaćim firmama da mogu proizvoditi odore i na taj način svjesno se išlo na uvezenu robu, vjerojatno marke 5.11. Smatramo da domaći proizvodi i domaća proizvodnja moraju u najmanju ruku imati jednak tretman'', navodi se u pismu ministru Mektiću.

Kopirati
Drag cursor here to close