Sjednice

Dom naroda čeka Vladu

Vijesti / Flash | 20. 04. 2015. u 11:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dom naroda Federalnog parlamenta trenutno čeka da Vlada Federacije razmotri i dostavi zakone koji su polovično usvojeni u Federalnom parlamentu, odnosno za koje očekuje da ih žurno usvoji i Dom naroda'', izjavila je danas za Fenu predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara.

Među prvim zakonima, koje je usvojio Predstavnički dom, a koje će Vlada dostaviti u proceduri, trebali bi biti, kako ističe Bradara, zakoni koji svakodnevno utiču na funkcioniranje Federacije.

''To je set zakona koji se odnosi na proračune, jer su najvažniji za operativno funkcioniranje. Također jedan od prioriteta je i zakon o radu'', kaže Bradara.

Vlada Federacije BiH, podsjeća, povukla je sve zakone koji nisu stigli do Predstavničkog doma, te zadužila ministre da u roku od 15 dana razmotre sve zakone koji su u proceduri da ih na neki način refreširaju ili povuku.

''Rok ističe 24. travnja, zbog čega će na današnjoj sjednici Kolegij Doma naroda utvrditi hodogram aktivnosti za naredni period, te eventualno zakazivanje sjednice da bi započeli s redovitim radom'', dodala je Bradara.

Prve redovne sjednice oba doma Federalnog parlamenta, prema očekivanjima dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Saše Mitrovića, trebale bi biti održane početkom svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close