Nakon četiri mjeseca

Dokumente i negativan test, molim - BiH otvorila granice

Svi oni koji žele ući u našu zemlju moraju imati negativan test na COVID-19.
Vijesti / Flash | 16. 07. 2020. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina danas, nakon četiri mjeseca, otvora svoje granice za građane Europske unije i schengen zone.

Svi oni koji žele ući u našu zemlju moraju imati negativan test na COVID-19.

''Test ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Bosnu i Hercegovinu'', kazao je u utorak predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija nakon sjednice.

Državljani ovih zemalja obvezni su pridržavati se i poštovati sve upute i epidemiološke i zdravstvene naredbe nadležnih organa BiH.

Najnovijom dopunom odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH propisuje se da se od četvrtka, 16. srpnja, omogućava ulazak i boravak u BiH državljanima zemalja članica Europske unije i zemalja članica Schengenskog sporazuma, kao i strancima koji posjeduju višekratnu schengensku vizu ili vizu zemalja Europske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Europske unije i schengenskog područja, priopćila je i Granična policija BiH.

"Ulazak se omogućava pod uvjetom da posjeduju potvrdu o negativnom testu na virus ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH", priopćeno je iz Granične policije BiH.

Bosna i Hercegovina je od 1. lipnja otvorila granice za građane Srbije, Crne Gore i Hrvatske bez dodatnih ograničenja i uz pridržavanje epidemioloških mjera koje izdaju epidemiološki zavodi.

Kopirati
Drag cursor here to close